۸ خرداد ۱۳۹۳، ۱۰:۱۸

لاریجانی:

کشور با چالش‌های جدید روبروست/ همه مشکلات اقتصادیمان از تحریم‌ها نیست

کشور با چالش‌های جدید روبروست/ همه مشکلات اقتصادیمان از تحریم‌ها نیست

قم - خبرگزاری مهر: رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن بیان دستاوردهای کشور گفت: اکنون با چالش‌هایی مواجه هستیم که از جنس تازه‌ای است و در گذشته با چنین چالش‌هایی هرگز مواجه نبوده‌ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی لاریجانی در نشست روحانیت و رسالت فرهنگی که شامگاه چهارشنبه در سالن همایش‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با حضور جمعی از طلاب و فضلای استان خراسان شمالی برگزار شد، ضمن تبریک عید سعید مبعث، گفت: بهتر است تا در این گونه نشست‌ها شما روحانیون صحبت کنید تا با بهره گیری از نظرات شما بتوان زمینه را برای حل مشکلاتتان فراهم کرد.

وی با بیان اینکه یکی از دوره‌های مهم انقلاب همین دوره‌ای است که در آن قرار داریم، گفت: از یک طرف حرکتی که امام راحل در کشور به راه انداختند و از طرفی هدایت‌های خردمندانه مقام معظم رهبری بوده است که کشور سامان پیدا کرده است و اکنون ظرفیت‌های متنوعی که در کشور ایجاد شده است از دستاورد‌های مثبت جامعه ما است.

نماینده مردم قم در خانه ملت تصریح کرد: در کنار دستاورد‌هایی که ایجاد شده است، چالش‌هایی نیز وجود دارد، چالش‌هایی که از جنسی دیگر است و در گذشته با چنین چالش‌هایی هرگز مواجه نبوده‌ایم.

لاریجانی با اشاره به اینکه در گذشته در کشور جنگ و رفتار‌های تروریستی وجود داشت، خسارات زیادی ایجاد شد و افراد بسیاری کشته شدند، افزود: با این نوع چالش‌های موذیانه که امروز ظاهری خوب اما باطنی سرشار از دشمنی دارند در گذشته مواجه نبودیم.

وی با اشاره به وضعیت کشور و نقاط مثبت، ابراز کرد: حرکتی که در کشور ایجاد شده است در ابعاد مختلف فنی و علمی و همچنین جایگاهی که ایران در منطقه کسب کرده امری ستودنی است که به آسانی به دست نیامده است مانند موفقیت‌هایی که در مسئله هسته‌ای کسب کرده‌ایم.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: این دستاورد‌ها یک شبه به دست نیامده است و در دوره‌ای غربی‌ها مشکلاتی را برای ما بوجود می‌آوردند و کار را برای ما سخت می‌کردند که با مدیریت خوب و کسب پیشرفت‌ها یک جهشی ایجاد شد و افراد با جان و دل مسؤلیت‌های خود را انجام می‌دادند.

مدیریت جهادی این است که افراد احساس مسؤلیت کنند

وی با اشاره به اینکه این جهش جدی در کشور باید ایجاد می‌شد، افزود: مدیریت جهادی همین است که افراد احساس مسؤلیت کنند و با جان و دل برای حل مشکلات کشور تلاش کنند.

لاریجانی با بیان اینکه در مورد مسئله هسته‌ای اقدامات و تلاش‌های فراوانی صورت گرفته است، گفت: ما در زمینه‌های دیگر چون آی تی و بیوتکنولوژی پیشرفت‌هایی داشته‌ایم لذا در هر جایی که تمرکز و کار انجام گرفته توانسته‌ایم رشد و جهش ایجاد کنیم.

عدم توجه به بخش معدن

وی در بخش دیگری از سخنان خود برخورداری کشور از نیروهای متخصص را یک سرمایه بزرگ دانست و عنوان کرد: در کشور منابع انرژی و معدنی خوبی وجود دارد که به دلیل توجه به نفت و گاز حتی بسیاری از معادن به بهره برداری نرسیده‌اند و به آنها توجه نشده است.

رئیس قوه مقننه تصریح کرد: پیام نه شرقی نه غربی امام راحل با همه ساده بودن بسیار پر محتوا است و تئوری مهمی در آن نهفته است و این فکر الهام بخش ایران است که یک نوع بیداری را در منطقه به وجود آورده است.

لاریجانی بیان کرد: در 10 سال اخیر حوادثی اتفاق افتاده است که نقش ایران در آن تأثیرگذار بوده و اگر ایران اقدامی انجام نمی‌داد حوادث وحشتناکی به وجود می‌آمد البته برای این اقدامات ایران، مجاهدت‌های بسیاری صورت گرفته است.

وی در ادامه افزود: در ایام آزادی خرمشهر رژیم صهیونیست حرکتی را برای اشغال لبنان انجام داد که برخی گفتند این برای پرت کردن حواس ایران از جبهه‌های جنگ است و برخی گفتند که در یک حالت گیجی چنین کاری را انجام داده‌اند اما در ‌‌نهایت با پایداری و استقامت، ظرفیت‌های جدید و نیز حزب الله تشکیل شد و رژیم صهیونیست را از لبنان بیرون کرد.

رئیس مجلس به اشغال عراق توسط آمریکا اشاره کرد و افزود: با تمام ظلم‌هایی که صدام به کشور ما داشت با این حال ایران تنها کشوری بود که مخالف سر سختانه این اقدام آمریکا بود و این بر اساس یک منطق دینی بود که هزینه‌هایی را نیز برای ایران داشت و در ‌‌نهایت بعد از 5 سال آمریکایی‌ها با خجالت کشور عراق را ترک کردند.

وی با بیان اینکه آمریکا در اشغال افغانستان و رژیم صهیونیستی در جنگ 33 روزه موفق نبوده‌ است، گفت: خدمتی که جمهوری اسلامی ایران کرد خدمتی بزرگ به دنیا بود و شرایط را عوض کرد و نتیجه ایستادگی‌ها ایجاد فضای باز در صحنه بین المللی است.

لاریجانی اظهار کرد: در شرایط فعلی و جایگاهی که اکنون ایران پیدا کرده است دشمنان ساکت نمی‌نشینند و خصومت‌ها شکل دیگری به خود می‌گیرد مانند همین تحریم‌ها علیه کشور.

وی ابراز کرد: تمام مشکلات اقتصادی کشور از تحریم‌ها نیست و بخشی از آن به دلیل مدیریت و برنامه ریزی‌های نادرست است.

نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه مقام معظم رهبری بر توجه به درون کشور در مسائل سیاسی و اقتصادی و نیز اقتصاد مقاومتی تأکید کرده‌اند، تصریح کرد: رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران بار‌ها گفته‌اند: اگر تحولی رخ دهد از درون خواهد بود.

با اجرای درست سیاست مقاومتی بسیاری از مسائل حل می‌شود

وی خاطرنشان کرد: در این رکود اقتصادی و تورم و بیکاری باید تولید رونق یابد تا این مسائل حل بشود و این ممکن نیست مگر با واگذاری مسائل اقتصادی به خود مردم و اگر سیاست اقتصاد مقاومتی به درستی اجرا شود بسیاری از مسائل و مشکلات حل خواهد شد و حتی در مذاکرات هسته‌ای نیز تأثیر می‌گذارد.

اصلاح فرهنگ دینی بر عهده روحانیت است

لاریجانی در بخشی دیگر از سخنان خود قسمتی از مسائل را ناشی از فرهنگ دانست و بیان کرد: در کشور علاوه بر آسیب‌های فرهنگی نقاط قوتی هم در این زمینه وجود دارد.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری بر فرهنگ اسلامی و انقلابی تأکید کرده‌اند که بسیار مهم است و فرهنگ دینی باید اصلاح شود که در این بخش روحانیت مطرح است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه صدا و سیما و وزارت ارشاد باید از ظرفیت روحانیت برای تحول در فرهنگ استفاده کنند، گفت: شما علما تکیه‌گاه ملت هستید و وظیفه دولت این است که بستر را فراهم کند.

مساجد باید به ‌عنوان پایگاه مهم اسلام ‌شناسی رونق یابند

وی با بیان اینکه روحانیت شیعه باید مستقل باشد و در مجلس از این جهت به موضوع توجه می‌شود، افزود: مساجد باید به‌ عنوان پایگاه مهم اسلام‌شناسی رونق یابند و فعالیت کنند که متولی آن حوزه‌های علمیه هستند و در شرایط کنونی باید به جای حرف‌های شعاری طبیبانه عمل کرد.

عقلانیت اسلامی باید تقویت شود

لاریجانی تأکید کرد با جهل نمی‌شود در برابر شیطنت‌های دشمنان ایستادگی کرد و تنها با عقل و فهم و درک است که می‌توان به مقابله پرداخت همانطور که در سنت اسلام به عقل تکیه شده و کلید راه است لذا باید عقلانیت اسلامی تقویت شود.

وی با بیان اینکه مردم باید به عقلانیت مسلح باشند تا دچار لغزش نشوند، عنوان کرد: پس از انقلاب افکار سوسیالیستی به کشور لطمه زد و اکثر صنایع ما دولتی شدند و مقام معظم رهبری سیاست‌های اصل 44 را ابلاغ کردند که البته به درستی هم اجرا نشد و تا زمانی که مردم خود احساس وظیفه نکنند مشکلات اقتصادی حل نمی‌شود چرا که لشگر اصلی تولید، مردم هستند و دولت تولید کننده خوبی نیست.

رئیس قوه مقننه اظهار کرد: سیاست‌های اصل 44 باید یک شکوفایی ایجاد می‌کرد اما اینگونه نشد مانند سهام عدالت که باید لااقل یک احساس مالکیتی را ایجاد می‌کرد در حالی که وارد‌‌ همان مسائل اداری و کاغذ بازی‌ها شد.

 

کد خبر 2300990

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha